Metalen wereldkaart Johannes Visscher

Betaal de eerste termijn direct via iDEAL. De tweede en derde termijn betaal je binnen 30 en 60 dagen. Zonder rente, zonder BKR-registratie! Klik voor meer informatie. Je moet minimaal 18+ zijn om deze dienst te gebruiken. Als je op tijd betaalt, voorkom je extra kosten en zorg je dat je in de toekomst nogmaals gebruik kunt maken van de diensten van in3.

129,00

1 op voorraad

Categorie: Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Beschrijving

Metalen wereldkaart Johannes Visscher vervaardigd in de periode 1970-2000 (schatting). De imponerende kaart van 59 bij 47 cm is een exacte replica van de beroemde wereldkaart uit 1652. De kaart is rondom verrijkt met afbeeldingen van steeds 2 mensen uit een ander land. Deze zijn afgebeeld in de voor hun typerende kleding. Bovenaan de tekst; Orbis terrarum typus de integro multis in locis emendatus. Dit betekent zoveel als Een wereldkaart, vernieuwd en verbeterd op enkele plekken. De wereldkaart is in een prachtige gebruikte staat met hier en daar een enkel vlekje of kleine verkleuring in het metaal. De plaat is ietwat gebogen, mogelijk hoort het zo (door het drukken met een rol?) of is het gaan werken (zink?) in de loop der jaren. Aan de voorkant is er in ieder geval niets van te zien. Aan de onderrand is een piepkleine verbuiging te zien, zie foto’s. Ook hier is niets van zichtbaar op de kaart. Ik heb zeer uitgebreid gespeurd maar ik vind geen tweede exemplaar ervan. Hierdoor tast ik ook in het duister over de gebruikte techniek. De inkt is voelbaar op de plaat, mogelijk is het met een laser gedaan of is het eerst in de plaat gekrast en vervolgens met inkt bewerkt. In ieder geval is het een fenomenale wereldkaart die niemand anders heeft.

Extra informatie

Gewicht 4,1 kg
Afmetingen 59 × 47 × 1,5 cm

U heeft het recht uw bestelling tot 14 werkdagen na ontvangst te retourneren. U betaalt dan wel zelf de verzendkosten.