Schilderij Hoefsmid door Jef Scheffers

Betaal de eerste termijn direct via iDEAL. De tweede en derde termijn betaal je binnen 30 en 60 dagen. Zonder rente, zonder BKR-registratie! Klik voor meer informatie. Je moet minimaal 18+ zijn om deze dienst te gebruiken. Als je op tijd betaalt, voorkom je extra kosten en zorg je dat je in de toekomst nogmaals gebruik kunt maken van de diensten van in3.

59,00

Uitverkocht

Categorie: Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Beschrijving

Schilderij Hoefsmid door Jef Scheffers geschilderd in 1985. Op het levensechte werk is een prachtige hoeve afgebeeld waar een hoefsmid aan het werk is. De tekening is waarschijnlijk gemaakt met wasco. De details in het werk zijn werkelijk schitterend. Het werk is gesigneerd; J. Scheffers. Er is ook een datum te zien. Deze lijkt op 10-2-85. Het werk is ingelijst in een geprofileerde houten lijst. Het geheel is nog in vrij goede staat afgezien van de (verticale) golvingen in het werk, zie foto’s. Ze zijn niet heel duidelijk op de foto’s maar er zijn golvingen door het hele werk. Wanneer ik druk aan de achterkant verdwijnen deze. De golvingen vallen niet echt op (alleen bij een bepaalde lichtinval) maar ik vermeld het toch even. Het werk moet mogelijk opnieuw ingelijst worden. De befaamde Limburgse schilder Jef Scheffers werd in 1906 te Beek geboren en stierf op 103 jarige leeftijd in 2009 te Maastricht. Hij nam in 1932 het docentschap over van Henri Jonas aan de stadstekenschool in Maastricht en 3 jaar later werd hij benoemd tot directeur van de Kunstnijverheidsschool. Onder zijn vele leerlingen waren Gene Eggen en Pierre Delnoy. Hij schilderde vooral stillevens, portretten en landschappen en was tevens een verdienstelijk glazenier. Hij heeft vele exposities achter zijn naam staan o.a. Stedelijk Museum Maastricht, Suermondt Museum in Aken (DEU) hedendaagse Limburgse Kunst Den Haag etc. Het werk weegt 1.761 Kg, ingepakt haast 5 Kg.

Extra informatie

Gewicht 2,1 kg
Afmetingen 49 × 43,7 × 1,8 cm

U heeft het recht uw bestelling tot 14 werkdagen na ontvangst te retourneren. U betaalt dan wel zelf de verzendkosten.