Masker en beelden Maja stijl

Betaal de eerste termijn direct via iDEAL. De tweede en derde termijn betaal je binnen 30 en 60 dagen. Zonder rente, zonder BKR-registratie! Klik voor meer informatie. Je moet minimaal 18+ zijn om deze dienst te gebruiken. Als je op tijd betaalt, voorkom je extra kosten en zorg je dat je in de toekomst nogmaals gebruik kunt maken van de diensten van in3.

89,00

1 op voorraad

Categorie: Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Beschrijving

Masker en beelden Maja stijl vervaardigd rond 1950 of wat later. Afgebeeld op het masker (27 bij 10 bij 41 cm) is de kop van een mythologische figuur met kroon of hoofdtooi en opengesperde ogen en mond. Boven hem afgebeeld is een knielende persoon die een offer lijkt te brengen. Naast hem aan weerskanten zijn nog twee koppen afgebeeld. De beelden (14 bij 10 bij 38.8 cm en 15 bij 10 bij 44 cm) laten beide een geknielde of zittende persoon zien met een offer in de hand. Het kleinste beeld is gedecoreerd met een slang aan de bovenkant. Van de slang ontbreekt een stukje, zie foto’s. Onder de slang zijn enkele koppen van dieren of mythologische wezens te zien. Het grotere beeld is gedecoreerd met enkele opengesperde muilen van roofdieren of mythologische wezens. De fraaie set is in goede gebruikte staat. Hier en daar is wat lak weg. Van de beelden is het hout wat gaan werken aan de onderzijde, hierdoor wiebelen ze licht. Dit is zo verholpen door er een kleedje onder te leggen. Het grote masker kan ook worden neergezet als een beeld. De houtsnijwerken zijn vermoedelijk afkomstig uit Mexico of Peru. De maker heeft de werken niet gesigneerd maar het was duidelijk iemand met verstand van zaken. De objecten zijn op schitterende wijze gesneden.

Extra informatie

Gewicht 2,445 kg
Afmetingen 56 × 10 × 44 cm

U heeft het recht uw bestelling tot 14 werkdagen na ontvangst te retourneren. U betaalt dan wel zelf de verzendkosten.