Antiek zandstenen Jezusbeeld Constant Grooten

Betaal de eerste termijn direct via iDEAL. De tweede en derde termijn betaal je binnen 30 en 60 dagen. Zonder rente, zonder BKR-registratie! Klik voor meer informatie. Je moet minimaal 18+ zijn om deze dienst te gebruiken. Als je op tijd betaalt, voorkom je extra kosten en zorg je dat je in de toekomst nogmaals gebruik kunt maken van de diensten van in3.

299,00

1 op voorraad

Categorieën: , Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Beschrijving

Antiek zandstenen Jezusbeeld Constant Grooten vervaardigd rond 1955. Afgebeeld is Jezus Christus staand op een verhoging. Hij maakt een gebaar met zijn rechterhand en wijst met de andere hand naar zijn (heilig) hart. Het beeld is op schitterende wijze gehouwen uit zandsteen. Het is dan ook gemaakt door de befaamde Belgische kunstenaar Constant (Stan) Grooten. Deze man is een zeer befaamd beeldhouwer. Er staan diverse beelden van hem verspreid door België. De kunstenaar gaf jarenlang les aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk. Het object is niet gesigneerd. Hij signeerde niet al zijn objecten. Het is echter afkomstig uit zijn atelier, ik heb het zelf afgehaald. Het beeld is echt iets bijzonders, een unicum. Het is in goede staat, puntgaaf. NB; (De Heilig Hart-devotie begon door de berichten over de visioenen van Margaretha Maria Alacoque (1646-1690). Aan haar zou Jezus zijn bloedend hart hebben getoond. Volgens deze kloosterzuster uit het Franse Paray-le-Monial was zij door Jezus deelgenoot gemaakt van zijn verdriet vanwege het groot aantal mensen die zijn liefde afwezen.) Het beeld is nog in goede staat, puntgaaf. Aan de achterkant twee gaten, wellicht heeft het beeld hieraan opgehangen. Het wordt weggewerkt indien gewenst.

Extra informatie

Gewicht 6,9 kg
Afmetingen 16,5 × 12 × 49 cm

U heeft het recht uw bestelling tot 14 werkdagen na ontvangst te retourneren. U betaalt dan wel zelf de verzendkosten.

Andere suggesties…