Enorme Corpus Christi door Constant Grooten

Betaal de eerste termijn direct via iDEAL. De tweede en derde termijn betaal je binnen 30 en 60 dagen. Zonder rente, zonder BKR-registratie! Klik voor meer informatie. Je moet minimaal 18+ zijn om deze dienst te gebruiken. Als je op tijd betaalt, voorkom je extra kosten en zorg je dat je in de toekomst nogmaals gebruik kunt maken van de diensten van in3.

499,00

1 op voorraad

Categorieën: , Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Beschrijving

Enorme Corpus Christi door Constant Grooten vervaardigd in de tweede helft van de vorige eeuw. Het is een enorm in hout gestoken beeld (dat niet kan staan). Mogelijk bedoeld als processiestuk om te dragen als boetedoening. Het stuk is gemaakt van lindehout en niet gepolychromeerd. Het stelt de gekruisigde Christus voor. Het beeld is gestoken tot de knieën. In dit stuk is duidelijk de hand van een meester zichtbaar. Het is op fenomenale wijze gesneden. Het werk is dan ook gemaakt door de befaamde Belgische kunstenaar Constant (Stan) Grooten. Deze man is niet alleen een befaamd beeldhouwer (er staan diverse beelden van hem verspreid door België, waaronder het beroemde marmeren beeld in Nilde genaamd de Witte Damiaan), ook het houtsnijden heeft hij tot een van zijn specialiteiten gemaakt. De kunstenaar gaf jarenlang les aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk. Het beeld is niet gesigneerd. Mogelijk was het niet af maar mijns inziens is dit wel het geval. Het is afkomstig uit zijn atelier en het is door hem gemaakt. Dit is mij verzekerd door zijn kleinzoon. Het is dus beslist een unicum. Het object is nog in vrij goede staat. Het hout is wat gaan werken op meerdere plekken. Ook  zijn er oude sporen van houtwurm (behandeld).

Extra informatie

Gewicht 11 kg
Afmetingen 85 × 28 × 106 cm

U heeft het recht uw bestelling tot 14 werkdagen na ontvangst te retourneren. U betaalt dan wel zelf de verzendkosten.

Andere suggesties…